dimarts, 12 de novembre del 2013

Estudiem a Montigalà! Ens ajudes?

El futur de l'Escola Montigalà es posarà a prova al Parlament amb la discussió de dues propostes de resolució i les esmenes relacionades. El debat parlamentari coincideix amb la tramitació a la Cambra dels Pressupostos de la Generalitat per al 2014, en els quals s'hauria d'incloure el projecte de l'Escola Montigalà. 

La primera proposta que es debatrà i votarà, aquest dijous a partir de les quatre de la tarda, serà la presentada pel grup parlamentari del PSC, que demana al Govern​ que comenci la construcció de l'edifici de l'escola aturat desde el 2010. Per això insta al Govern a redactar el projecte executiu i a licitar les obres durant el primer trimestre del 2014. També hi ha una altra proposta presentada pel PP que es debatrà més endavant i en la que també es demana al Govern que posi en marxa els tràmits per a l'edificació atesa la utilitat docent i com a projecte vertebrador d'un barri cabdal per a Badalona. 

​En el text de la primera proposta, el grup parlamentari socialista recorda que l'Escola Montigalà s'enmarca al projecte educatiu del barri per cobrir l'ensenyament de 0 a 18 anys i destaca que "actualment l’Escola Montigalà es troba ubicada en barracons i necessita trasllardar-se a un nou edifici que garanteixi les condicions necessàries per una funció docent normalitzada". El grup de CiU, el partit al Govern, ha plantejat una esmena per supeditar la construcció a la confirmació de les projeccions demogràfiques, mentre que ERC ho condiciona a les "disponibilitats pressupostàries".

És hora de dir ben fort als diputats i a la societat: Estudiem a Montigalà! Ens ajudes? Et convidem a moure aquesta iniciativa #EstudiemaMontigala a les xarxes socials i al mail perquè arribi a tothom. Aquest dijous pots seguir el debat al Parlament o en directe a la TV del Parlament.  ​

TEXT DE LA PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

Proposta de resolució sobre la redacció del projecte executiu i la ​licitació de les obres de l’Escola Montigalà, de Badalona
Tram. 250-00584/10

Presentació

Grup Parlamentari Socialista
Reg. 20498 / Admissió a tràmit: Mesa del Parlament, 18.06.2013

A la Mesa del Parlament

Maurici Lucena i Betriu, portaveu, Rocío Martínez- Sampere Rodrigo, Núria Parlón Gil diputats del Grup Parlamentari Socialista, d’acord amb el que establei- xen els articles 145 i 146 del Reglament del Parlament, presenten la proposta de resolució següent per tal que sigui substanciada davant la Comissió d’Ensenyament i Universitats.

Exposició de motius

El barri de Montigalà de Badalona té dues escoles a la zona operatives, i un institut. L’escola Joan Coret i l’escola Montigalà. A part té l’institut Ventura Gas- sol, molt antic, del qual també hi havia un projecte per integrar-ho a la mateixa zona on està ubicada l’escola Montigalà i fer un espai educatiu de 0 a 18 anys.

De fet durant l’anterior legislatura municipal per im- pulsar aquest espai educatiu el govern de la ciutat de Badalona, va inaugurar la llar d’infants Uni Dori, al mateix temps que hi varen ubicar l’escola Montiga- là. En el protocol d’intencions signat amb la Genera- litat al 2.010 es va acordar fer el trasllat de l’Institut Ventura Gassol a la mateixa zona, de fet l’espai que ocupa ara l’escola Montigalà és l’espai que ocuparia l’institut.

Actualment L’Escola Montigalà es troba ubicada en barracons i necessita trasllardar-se a un nou edifici que garanteixi les condicions necessàries per una fun- ció docent normalitzada.

En el marc dels acords entre el departament d’educació i l’Ajuntament de Badalona a finals de 2.008, amb du- es administracions es varen comprometre a augmentar el nombre de places escolars públiques a la ciutat de Badalona, adequant l’oferta educativa a les necessitats existents i construint diferents escoles i instituts.

Entre les mesures que es varen determinar d’aquell acord constava la construcció del nou edifici de l’esco- la Montigalà de Badalona.

El març de 2.010, es va produir un acord de Govern amb la finalitat de construir diferents projectes educa- tius, que presentaven urgència, que per aquest motiu es volien prioritzar. En aquest acord de Govern es va incloure la construcció de l’escola Montigalà, pensada per 225 alumnes.

El novembre de 2.010 es va iniciar el procés de licita- ció de les obres, a la que es varen presentar cinc em- preses, però no es va produir cap adjudicació per raons pressupostàries.

En el pressupost de 2.011 no es va incloure la cons- trucció de la nova escola, encara que si va aparèixer una previsió per l’ampliació de mòduls.

Donat que hi ha unes necessitats educatives imme- diates a resoldre, derivades del deteriorament i la in- adequació de les instal·lacions actuals, i que l’escola tampoc ha estat pressupostada, ni els pressupostos de 2.012, ni durant l’any 2.013, s’afegeix ara la necessitat d’afrontar la necessitat de que es faci l’escola Monti- galà.

Aquestes instal·lacions s’haurien d’adaptar a normes sobre la base dels criteris determinats en el Reial De- cret 132/2010 del 12 de febrer, pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen en- senyaments de segon cicle de l’educació infantil, pri- mària i l’educació secundaria obligatòria.

Per aquests motius, el Grup Parlamentari Socialista presenta la següent:

Proposta de resolució

El Parlament insta al Govern de la Generalitat a proce- dir a la redacció del projecte executiu i a licitar l’obra corresponent a l’escola Montigalà de Badalona durant el primer trimestre 2.014

Palau del Parlament, 10 de juny de 2013

Maurici Lucena i Betriu, portaveu; Rocío Martínez- Sampere Rodrigo, Núria Parlon Gil, diputades, del GP SOC


ESMENES PRESENTADES


Reg. 31001; 31026 / Admissió a tràmit: Mesa de la CEU, 02.09.2013


Esmena presentada pel Grup Parlamentari de Conver- gència i Unió (reg. 31001)


1 Esmena núm. 1 D’addició


GP de Convergència i Unió (1)


«El Parlament insta al Govern de la Generalitat a procedir a la redacció del projecte executiu i a licitar l’obra corresponent a l’escola Montigalà de Badalona durant el primer trimestre 2.014, en el cas que les pro- jeccions demogràfiques així ho confirmin.»


Esmena presentada pel Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya (reg. 31026)


1 Esmena núm. 1 D’addició


GP d’Esquerra Republicana de Catalunya (1)


«El Parlament insta al Govern de la Generalitat a procedir a la redacció del projecte executiu i a licitar l’obra corresponent a l’escola Montigalà de Badalona durant el primer trimestre 2014, si les disponibilitats pressupostàries ho permeten.»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada