dimarts, 13 de gener del 2015

Artur Mas respon amb amenaces de "reajustar l'oferta de places escolars" a Badalona

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost la carta de la Plataforma Zona Educativa Montigalà (ZEM) un mes i mig després d'haver-la rebut. El president ens ha decebut. En primer lloc pel retard en respondre. En segon lloc perquè ni tan sols respon amb una carta signada per ell, sinó pel director de la seva oficina. I en tercer lloc perquè lluny de mostrar-se receptiu o sensible amb el clam de Montigalà i Badalona per construir l'escola i l'institut respon amb amenaces de "reajustar l'oferta de places escolars" a Badalona.

El director de l'Oficina del President, Joan Vidal de Ciurana, es limita a reproduir els arguments amb els quals el Departament d'Ensenyament es parapeta constantment per rebutjar complir els acords del propi Govern i del Parlament: manc de disponibilitat pressupostària i un descens demogràfic de la població en edat escolar. 

"L'oferta de places d'educació infantil i primària a la zona 3 de Badalona està garantida per als propers cursos. En efecte, atenent a les dades del padró municipal i de l'IDESCAT, es constata una disminució de la natalitat que probablement obligui a reajustar l'oferta de places escolars". Si això no és una amenaça, sí sona a amenaça a la comunitat educativa de Montigalà. Què vol dir el càrrec de confiança del president? El Govern de CiU vol eliminar línies en alguns centres o tancar escoles?

Pel que fa al Ventura Gassol, reconeix de forma implícita que el nombre d'alumnes augmentarà tot i que sense que això comporti cap compromís per solucionar el problema que s'agreujarà els propers anys.  "Donada la previsió del nombre d'alumnes pels propers cursos, el nou edifici de l'institut Ventura Gasol s'ha mantingut en la planificació de construccions escolars".

La carta acaba amb una bona dosi de sarcasme o cinisme en demanar-nos que confiem en projecte educatiu de CiU amb eficiència i eficàcia "garantint per damunt de tot el dret a l'educació i l'ensenyament de qualitat dels nostres alumnes i aquesta és la prioritat que marque les nostres accions". Com es pot defensar els valors de l'ensenyament públic de qualitat quan 200 nens estudien en condicions precàries en barracons des de fa cinc anys? Estudien en barracons o en instal.lacions de desguàs els fills d'Artur Mas, del seu cap d'oficina o d'Irene Rigau?

Davant d'aquesta resposta decebedora del president Artur Mas i el Govern que encapçala, la Plataforma Zona Educativa Montigalà seguirà endavant amb les accions de tot tipus per reclamar el que és just: un ensenyament veritablement de qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada