divendres, 17 d’octubre del 2014

Ara és hora que Rigau concreti el calendari per construir l'Escola Montigalà


La Comissió d'Ensenyament del Parlament de Catalunya va aprovar el passat dia 9 d'octubre una resolució a favor de l'Escola Montigalà i l'institut Ventura Gassol per nou vots a favor i vuit en contra del grup de Convergència i Unió. El resultat és que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha rebut el mandat del Parlament de pactar amb l'alcalde Xavier Garcia Albiol i la comunitat educativa el calendari per construir l'escola i l'institut. 

La proposta va ser pactada en les hores prèvies a la comissió per Esquerra Republicana amb Iniciativa per Catalunya Verds i acceptada també pel PSC, PP i Ciutadans. "El Parlament insta el Govern a enllestir la redacció del projecte executiu i a acordar el calendari d'execució de les obres de l'escola Montigalà i de l'Institut Ventura Gassol de Badalona amb l'Ajuntament i la comunitat educativa i, a aquests efectes, mantenir una primera trobada conjunta amb els representants municipals i la comunitat educativa abans de finalitzar l'any 2014".



El diputat de CiU Antoni Balasch i Parisi va ser l'encarregat de defensar la posició del grup parlamentari del Govern contrària a les propostes inicials d'incloure la construcció de l'escola al Pressupost de la Generalitat del 2015 i també de l'esmena transaccional que insta a pactar el calendari de forma inmediata. "No volem enganyar ningú ni ser esclaus d'un acord amb excés de rapidesa sobre una proposta de resolució", va explicar Balasch per justificar el vot en contra i el fet de que CiU es quedés sola i en minoria basant-se en la caiguda de la demografia i les restriccions pressupostàries. Com a alternativa van insistir en proposar una resolució que era un brindis al sol sense cap compromís perque es limitava a plantejar que se seguiria valorant la construcció en funció de la demografia i las limitacions pressupostàries.

Amb independència del context polític, ara cal que la Generalitat i l'Ajuntament de Badalona posin fil a l'agulla el més ràpidament possible per respondre satisfactòriamente el mandat aprovat per majoria pel Parlament i complir l'acord del Govern de la Generalitat. Des de la comunitat educativa de Montigalà, i amb el suport de nombroses entitats veïnals i socials de Badalona, farem els passos necessaris i prendrem les mesures oportunes perque es produeixi la reunió mandatada i es pacti el calendari de construcció per al qual seguim insistint que ha de ser el 2015 -en uns Pressupostos nous o bé en els prorrogats- perque complim de sobres els requisits que posa CiU omplint cada any el curs de P3. A més ara tenim més arguments legals, polítics i socials per dir #AraEscolaMontigalà.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada