dissabte, 15 de novembre del 2014

Més de 500 persones reclamen la construcció urgent de l'escola i l'institut de Montigalà

Aspecte e la Mani-Festa. FOTO: EVA TRABADA
Més de 500 persones han respost a la primera convocatòria feta per la Plataforma ZEM (Zona Educativa de Montigalà) per reclamar la construcció urgent de dos centres educatius de Badalona. La comunitat educativa i els veïns del barri s'ha abocat en una protesta festiva que ha comptat també amb la participació de representants de les 14 entitats veïnals i d'ensenyament que formen la plataforma així com de diputats i regidors de tots els grups polítics de la ciutat.

L'acte s'ha iniciat al migdia amb tallers de manualitats i activitats reivindicatives que han permès als alumnes de l'Escola Montigalà i de l'Institut Ventura Gassol expressar els seus desitjos de tenir el més aviat possible els edificis que han de substituir, respectivament, els barracons i les instal.lacions en mal estat que ocupen en l'actualitat. A continuació, un grup d'alumnes han llegit el manifest de la Plataforma ZEM, que reclama a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau que compleixi el mandat que li ha donat el Parlament de Catalunya per enllestir el projecte executiu dels dos centres i pactar el calendari de construcció. La Plataforma considera una prioritat comptar amb aquest calendari de construccio per portar endavant l'arranjament provisional de l'espai amb un pàrquing que costa prop de 600.000 euros que ha aprovat l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol.

Durant les dues hores que ha durat la MANI-FESTA, s'han recollit 450 signatures en defensa de la reivindicació de la Plataforma, entre les que s'inclouen les de regidors de tots els partits polítics. La mobilització ha finalitzat amb una cadena humna que ha encerclat una part del solar que ha d'acollir els dos centres educatius pendents de construir malgrat haver estat aprovats en dos acords del Consell de Govern el 2010.

#AraMontigala2015 #AraEscolaMontigalà #AraVenturaGassol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada