dilluns, 24 de novembre del 2014

SÍ QUE ES POT. La consellera inaugura 14 escoles el 2014 però oblida Montigalà

Inauguració de l'Escola Vic Centre. FOTO: AJUNTAMENT

Ja tenim el diagnòstic del problema que pateix la consellera d'Ensenyament per no poder venir a Montigalà a inaugurar el nostre col.legi. Irene Rigau ha tingut una agenda molt apretada amb 14 inauguracions d'escoles i instituts en 11 mesos, amb un cost aproximat de 60 a 70 milions. 

Aquesta inauguritis aguda contradiu l'argument recorrent de la Generalitat de la manca de recursos per fer inversions en ensenyament públic. Malgrat això, la inauguritis ha passat de llarg en els cinc anys que els alumnes de l'Escola Montigalà fa que estudien en barracons i amb un projecte de construcció que va ser paralitzat en ple procés per adjudicar les obres.

Rigau a l'Escola Arrels de Mollerussa. FOTO: GOVERN
La setmana passada va ser un exemple del desplegament de Rigau a l'hora de visitar centres educatius i de tallar la cinta d'inauguració. En dos dies seguits, la consellera va inaugurar l'Escola Vic Centre, a la capital d'Osona, i el col.legi Arrels de Mollerussa.

En tan sols dos mesos, la gira inaugural de Rigau l'ha portat a vuit centres educatius. Des de gener passat, la consellera s'ha fet fotos en, com a mínim, 14 centres educatius que han estrenat edifici o bé han ampliat les seves i instal.lacions. A la llista s'inclouen, a més de les escoles inaugurades la setmana passada, les de Rocalba, a Sant Feliu de Pallerols; Els Castanyers, a Viladrau; l'Olivar, a Castellnou de Bages; Lluís de Peguera, a Manresa; Marta Mata, a Mataró; Enxaneta, a Valls; El Vapor, a Terrassa; IES Món Perdut, a Terrassa; Enxaneta, a Viladecans; Pompeu Fabra, al Pont de Vilomara; Torres Amat, a Sallent, i Jaume Balmes, a Santa Bàrbara.

A Viladecans. FOTO: CIU VILADECANS
En alguns dels casos, és cert que la Generalitat ha comptat amb el suport financer dels ajuntaments que han avançat una part dels diners necessaris per edificar les escoles. Aquest és el cas de l'Escola Vic Centre i dels Encants a Barcelona, que es troba ara mateix en construcció.

Per tant Ensenyament sí construeix i inaugura escoles malgrat les restriccions pressupostàries que pateix la Generalitat i els ajuntaments. El problema és que Montigalà no a pareix a la llista d'inauguracions i ens preguntem per què. Ara des del departament de Rigau han dit a algun mitjà de comunicació que es reuniran amb la comunitat educativa i l'Ajuntament de Badalona per "escoltar" el que diem. Doncs, entre altres coses, els direm que exigim que Montigalà entri a la seva agenda d'inauguracions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada