dimecres, 28 de gener del 2015

L'Ajuntament defensa davant el Govern la "necessitat bàsica" de l'Escola Montigalà i l'Institut Ventura Gassol

El ple de Ajuntament de Badalona va aprovar per unanimitat, en la sessió del dia 27 de gener, una declaració institucional a favor de la Zona Educativa de Montigalà adreçada als grups parlamentaris i al Govern de la Generalitat. En la declaració es destaca "la unitat de les diferents forces polítiques en favor de la construcció de l’Institut Ventura Gassol i l’Escola Montigalà" i s'afirma que "ambdues construccions esdevenen una necessitat bàsica per garantir un ensenyament de qualitat en unes instal·lacions dignes pels alumnes de la zona". A continuació reproduïm el text de la declaració.


DECLARACIÓ INSTITUCIONAL EN REFERÈNCIA A LES FUTURES CONSTRUCCIONS DE L’ESCOLA MONTIGALÀ I L’INSTITUT VENTURA GASSOL

El proppassat 9 d’octubre la Comissió d’Ensenyament i Universitats va debatre una Proposta de resolució sobre la construcció de l’Escola Montigalà i l’Institut de Ventura Gassol de Badalona presentada per diversos grups parlamentaris i que finalment es va aprovar, prèvia incorporació d’esmenes, pels membres de la Comissió.

El text literal de la resolució aprovada és el següent:

“El Parlament de Catalunya insta el govern a enllestir la redacció del projecte executiu i a acordar el calendari d’execució de les obres de l’Escola Montigalà i l’Institut ventura Gassol, de Badalona, amb l’Ajuntament i la comunitat educativa i, a aquests efectes, mantenir una primera trobada conjunta amb els representants municipals i la comunitat educativa abans que finalitzi l’any 2014.” 

A banda de la proposta de resolució presentada i aprovada al Parlament, el Ple de l’Ajuntament de Badalona va aprovar per unanimitat, al mes d’abril i desembre de 2014, dues mocions que refermaven l’aposta de la ciutat per la construcció dels dos centres educatius i s’instava a la Generalitat de Catalunya a incloure les partides necessàries per a la construcció definitiva de l’Escola Montigalà i del nou Institut Ventura Gassol a l’esplanada situada entre els carrers Manuel Moreno Mauricio, Olof Palme i Comunitat Europea.

La resolució i les mocions demostren la unitat de les diferents forces polítiques en favor de la construcció de l’Institut Ventura Gassol i l’Escola Montigalà. Ambdues construccions esdevenen una necessitat bàsica per garantir un ensenyament de qualitat en unes instal·lacions dignes pels alumnes de la zona.


ACORDS

1.- Refermar els acords de les dues mocions presentades a l’abril i el desembre de 2014 i que es van votar en aquest Ple per unanimitat de tots els grups municipals.


2.- Treballar amb els diferents grups parlamentaris del Parlament de Catalunya per cercar el màxim suport per fer possible la construcció dels dos centres educatius.

3.- Transmetre la present moció a tots els sectors representats al Consell Escolar Municipal, a les comunitats educatives de l’Escola Montigalà i de l’Institut Ventura Gassol, a la Coordinadora d’associacions de veïns del Districte 2, als grups polítics del Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada