dilluns, 26 de gener del 2015

No hi ha excuses: Ensenyament augmenta un 44% la inversió en centres educatius

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ens acaba de donar més arguments per exigir la construcció de l'Escola Montigalà i l'Institut Ventura Gassol. Rigau presumeix que el pressupost del departament és el que creix més de tota la Generalitat. Els 4.432,5 milions pressupostats per al 2015 suposen un increment del 6,9% respecte als comptes del 2014, encara que queda molt lluny dels 5.222,4 milions que la Generalitat va dedicar a educació el 2010.



Hi ha una partida que creix especialment. Els diners destinats a construir o arranjar centres educatius augmenta un 44,28% i passa de 48 milions el 2014 a 69,3 milions aquest any. D'aquest import, 51,95 milions son inversió directa, fet que suposa destinar-hi 11,67 milions més, un 28,99% més. 

Però els arguments econòmics a favor d'incloure l'escola i l'institut als pressupostos del 2015 no acaben aquí. La Generalitat disposa de més recursos econòmics derivats de la condonació dels interessos que cobrava els Govern central pels préstecs de liquiditat que donava a Catalunya. L'avaluació d'aquesta mesura oscil.la entre els 1.800 milions quantificats pel Ministeri d'Hisenda i els 300 milions en caixa de la Conselleria d'Economia. Això vol dir que, en el pitjor dels casos, la Generalitat disposarà aquest any de 300 milions més dels que havia previst.

Malgrat els increments d'inversió i de recursos, Irene Rigau no ha inclòs l'escola ni l'institut als Pressupostos del 2015 per resoldre el greuge educatiu de Badalona i complir amb els acords del propi Govern i del Parlament de Catalunya. La consellera va respondre, en una comparexeixença al Parlament, les peticions de diversos grups de l'oposició de pressupostar els centres amb mandat del Parlament -como Montigalà i Ventura Gassol-, que han de prioritzar els recursos. "M'agradaria complir totes les resolucions del Parlament, però no és possible", va assegurar Rigau.

La comunitat educativa i les entitats que formen part de la Plataforma Zona Educativa Montigalà confien en què els grups parlamentaris estiguin a l'alçada necessària per resoldre un problema de ciutat, de la tercera ciutat més gran de Catalunya, per subsanar l'oblit als Pressupostos amb la negociació de les esmenes presentades per quatre grups parlamentaris.

#AraMontigalà2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada