dijous, 5 de febrer del 2015

La Zona Educativa de Montigalà esmena els Pressupostos de la Generalitat al Parlament


La Plataforma en Defensa de la Zona Educativa de Montigalà (ZEM) ha presentat la seva esmena als Pressupostos de la Generalitat que es tramiten al Parlament de Catalunya. Representants de les 14 entitats educatives i veïnals que formen la Plataforma es van reunir amb diputats d'ERC i del PSC aprofitant la sessió plenària que se celebrava al Parlament per reiterar la necessitat i la importància que la construcció de l'Escola Montigalà i l'Institut Ventura Gassol entrin als Pressupostos de 2015 amb les partides econòmiques corresponents. Aquestes entrevistes són la continuació dels contactes mantinguts amb el diputat de CiU Ferran Falcó i de ICV-EUiA Joan Mena en els dies anteriors amb la mateixa finalitat.





A les entrevistes mantingudes el dimecres amb els diputats d'ERC Anna Simó i Pere Aragonés i la del PSC Rocío Martínez Sampere, la Plataforma ZEM va valorar com un pas endavant encara que insuficient la partida de 4,5 milions pactada entre CiU i ERC per un "Nou equipament Institut Ventura Gassol de Badalona" perquè ni tan sols permet acabar una obra pressupostada en 7,5 milions. 


A més, es margina de forma injusta i arbitrària l'Escola Montigalà tot i que hi ha informes que demostren la seva consolidació i atractiu per a Montigalà i els barris propers més enllà fins i tot de la zona educativa. Per això, la Plataforma ZEM va reclamar als partits que s'aprofiti el mes que falta per l'aprovació dels Pressupostos, després de la decisió del PP de portar-los al Consell de Garanties Estatutàries, per buscar una solució global, clara i ferma per a l'escola i l'institut. Si es mantenen els dos projectes tal com estan, farien falta 11,5 milions.



La delegació de la Plataforma ZEM va comptar amb el suport de més de 100 persones entre mares, pares, alumnes i professors que van desafiar el fred i la pluja per participar a la plantada groga davant el Parlament a Barcelona. Una delegació dels 700 nens que estudien a l'escola i l'institut van escriure i dibuixar dues cartes gegants adreçades a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per reclamar "una escola nova", "un institut gran", "una biblioteca", "un pati amb més pistes"... Les cartes van ser registrades al Parlament la tarda de dimecres.

#AraMontigalà2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada